Teeblogi

Ajatuksia ja arvioita maailman toiseksi suosituimmasta juomasta

Elokuun teemana Darjeeling – August is for Darjeeling

leave a comment »

Photo: CorinthianGulf

Blogista on tähän asti täysin puuttunut yksi kuuluisimmista teelaaduista, teen samppanjaksi kutsuttu koillis-Intiassa kasvava Darjeeling. Asia korjaantuu nyt kunnolla, sillä elokuu on julistettu Darjeeling teemakuukaudeksi. Ihan kokonaan ei muitakaan laatuja unohdeta, mutta painopiste tulee olemaan vahvasti Himalaja-vuorten juurella. Darjeeling-tee kasvaa korkealla ja tämä yhdessä kylmän talven, lämpimän kesän sekä runsaiden sateiden kanssa antavat teelle ainutlaatuisen kevyen ja hedelmäisen maun, joka tekee siitä erinomaisen iltapäiväteen. Mielenkiintoiseksi Darjeelingin tekevät myös neljä eri satokautta, jotka kaikki tuottavat erityyppistä teetä. Darjeeling on, paitsi teelaadun nimi myös itse paikkakunnan nimi; Darjeeling-tee kasvaa siis Darjeelingissä ja se on nimisuojattu samalla tavalla kuin vaikka samppanja – vain teetä, jota on kasvanut Darjeelingissä saa kutsua Darjeelingiksi. Alueella toimii lähes 90 teeviljelmää ja toisin kuin muualla Intiassa, valtaosa teepensaista on kiinalaista varianttia Camellia sinensis sinensis, joka kestää kylmää ilmastoa paremmin kuin intialainen teepensas Camellia sinensis assamica.

One of the most well-known teas has so far been absent from Teeblogi, namely Darjeeling, also known as the champagne of teas. Well, not anymore as August will be a Darjeeling theme month. I am going to write about other teas as well, but focus will be heavily on the foothills of the Himalayan mountains. Darjeeling is not only the name of the tea but also the name of the place where it is grown and like champagne the name is protected, that is only tea grown in Darjeeling can be called Darjeeling. The area’s high altitude together with cold winters, warm summers and plenty of rain give the tea its typical light and fruity character making Darjeeling an excellent afternoon choice. What makes this tea even more interesting is that there are four different pickings that all have their own characteristics. There are almost 90 estates in Darjeeling and unlike elsewhere in India most of the tea plants are of the Chinese variety Camellia sinensis sinensis that withstands the cold climate better than the Indian variety Camellia sinensis assamica.

Written by Teeblogi

4.8.2010 at 23:23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: