Teeblogi

Ajatuksia ja arvioita maailman toiseksi suosituimmasta juomasta

Yunnan FOP Golden De Luxe (Nordqvist)

with 2 comments

Nordqvist: “Yunnanin maakunta on maantieteellisen sijaintinsa ja ilmastonsa puolesta verrattavissa Assam-teehen ja sen kasvualueeseen. Siellä tuotetaan keskivahvaa mausteista teetä. Yunnan tee maistuu täyteläisen makealta, maanläheiseltä ja mehukkaalta. Yunnan teen maku säilyy pitkään suussa juonnin jälkeen. Tämä tee kuuluu ehdottomasti parhaisiin aamiais-teelaatuihin, jolloin kupilliseen voi lisätä tilkan maitoa”, hinta Stockmanilla 4.31 €/100g (43.10 €/kg)

Teeblogi: Blogi on tähän asti keskittynyt täysin netistä ostettavaan teehen, mutta koska elämää ja teetä löytyy netin ulkopuoleltakin, niin Norqvistin laatutietoisen teen ystävä-sarjaan kuuluva Yunnan FOP aloittaa uuden kategorian teeblogissa: kaupasta ostettu tee. 100 gramman pahvipakkauksissa myytävä Yunnania saa sarjan muiden laatujen ohella isoimmista marketeista (Stockmannilla tuntui olevan paras valikoima, Citymarketissa ja Prismassa taas vain pari laatua myynnissä, tosin ei Yunnania, mutta tämä takuulla vaihtelee myymälöittäin). Lehdissä on mieto savuinen ja tupakkamainen tuoksu. Yunnanit ovat helppoja haudutettavia – ne kestävät hyvin pitkiäkin haudutusaikoja tulematta kitkeriksi, itse haudutan Yunnaneita viisi minuuttia. Juoman väri on hienon kuparin ruskea ja tuoksu yllättävän kevyt. Maku on yunnanille tyypillisesti pehmeä, makea, tupakkamainen ja pidän myös Nordqvistin käyttämästä sanasta maanläheinen. Verrattuna Uptonin Yunnan GFOP:n mielestäni Nordqvist jää kyllä kakkoseksi – ei hullumpi, mutta siitä puuttuu luonnetta. Vaikka maku on melko täyteläinen, on Nordqvist kumminkin yunnaniksi pikkuisen pliisu, mutta ei tämä kumminkaan missään tapauksessa mikään huono tee ole ja ehkä hiukan laimeampi maku tekee Nordqvistista mainion aloittelijan Yunnanin. Kannattaa kokeilla sekä maidon kanssa että ilman. Itse olen kovasti ihastunut Yunnanien ainutlaatuiseen rehevään ja rotevaan makuun, joka ansaitsisi mielestäni tulla paremmin tunnetuksi.

Pisteet 76/100     Hinta-laatu 3/5

(N.B. This tea by the Finnish tea company Nordqvist is only available in supermarkets in Finland so no review in English – sorry!)

Advertisements

Written by Teeblogi

29.7.2010 at 20:20

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hyvä kirjoitus!
  Vaikka itse kulutankin lähinnä vihreää teetä, täytyy tätä varmaan maistaa.

  Toivottavasti tuolla “tupakkamaisella” maulla viitataan tupakkalehden tuoksuun ja siihen, miltä ko. tuoksun olettaisi maistuvan. Itse tupakkahan ei kovin hyvältä maistu 🙂

  Niko

  29.7.2010 at 21:14

  • Joo, just näin. Tupakkamainen on vähän sama kuin assameiden kohdalla maltainen – kyse on enemmän mielleyhtymästä kuin oikeasta tupakka- tai mallasmausta. Kokeile ihmeessä Yunnania ja lähetä viesti saatko itse samoja mielikuvia!

   Teeblogi

   29.7.2010 at 22:13


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: