Teeblogi

Ajatuksia ja arvioita maailman toiseksi suosituimmasta juomasta

Keemun – Qimen Hao Ya B (Jadepisara)

leave a comment »

Jadepisara: “Qimen Hao Ya B on korkeimman Hao Ya laatuluokan alempi versio. Se tuotetaan samalla tapaa kuin Hao Ya A, mutta käytetyt lehdet ovat hieman suurempia”, 1.50€/10g, 7.50€/50g…(150€/kg)

Teeblogi: Keemunit ovat olleet paitsi yllättävän monipuolinen ja vaihteleva teelaatu niin myös selvimmän hinta-laatu korrelaation omaava ryhmä. Toisin kuin vaikka Assamien kohdalla, jossa halvimmat laadut ovat olleet mielestäni parhaita, niin Keemuneissa hinta seuraa selvästi laatua, eikä Hao Ya B tee poikkeusta. Se on blogin tähän mennessä kallein tee, mutta myös erittäin laadukas ja vaikka kilohinta voi tuntua kovalta, tulee valmiin juoman litrahinnaksi silti alle euro. Mustissa lankamaisissa lehdissä on mieto tuoksu, joka herää henkiin kun lehdet laitetaan lämmitetyn teekannun pohjalle ja tuloksena on voimakkaan viinimäinen tuoksu. Sama viinimäinen, makea ja hedelmäinen tuoksu on havaittavissa myös itse teessä. Maku on täyteläinen, erittäin nyanssinen – erilaiset viinimäiset ja hedelmäiset makuvivahteet tanssivat suussa antaen vaihtelevan ja oikein miellyttävän makuelämyksen. Hao Ya B on yksi moniulotteisempia teelaatuja, jota olen koskaan maistanut ja muistuttaa siinäkin mielessä korkealuokkaista viiniä. Tämä on ehdottomasti maistelutee, johon kannattaa uhrata aikaa ja keskittymistä. Suosittelen lämpimästi!

Pisteet 85/100     Hinta-laatu 3/5

Teeblogi says: Keemuns have not only been a surprisingly varied teagroup but also the one that has the clearest price-quality correlation. Unlike Assams, for example, where I found the cheaper ones better in Keemuns you seem get what you pay and Hao Ya B is no exception. The most expensive tea in this blog so far is also a very high quality offering and although the price may seem steep the readymade tea still costs less than one euro per litre. The black needlelike leaves have a faint aroma that comes alive when put into a warmed teapot resulting in a strong winey aroma. The same winey, sweet and fruity aroma is also present in the liquid itself. The taste is full-bodied and diverse with various winey and fruity taste notes dancing in the mouth giving a very pleasant experience. Hao Ya B is one of the most multi-dimensional teas I’ve ever tasted and reminds in that way of a high quality wine. This is definitely a sipping tea, worth concentration and attention. Recommended warmly!

Score 85/100     Value for money 3/5

Advertisements

Written by Teeblogi

19.6.2010 at 19:29

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: