Teeblogi

Ajatuksia ja arvioita maailman toiseksi suosituimmasta juomasta

Keemun – Qimen Special (Jadepisara)

leave a comment »

Jadepisara: “Tämä Qimen special-laatu koostuu huolellisesti rullatuista pienistä kokonaisista lehdistä ja satunnaisista silmuista”, 1 €/10 g, 5€/50g…(100€/kg)

Teeblogi: Joskus on mielenkiintoista vertailla saman teen eri laatuja keskenään. Verrattuna viime viikolla arvosteltuun Keemun First Gradeen on Qimen Special jo paljon mielenkiintoisempi ja vivahteikkaampi tee (Qimen on Keemunin moderni kirjoitusasu – vrt. esim Beijing/Peking). Lehdet ovat mustia, lankamaisia ja niissä on erittäin voimakas makea, kukkainen ja hedelmäinen tuoksu – itselleni tuli mieleen kirsikka. Teessä on samea väri, joka tuntuu olevan tyypillistä monille kiinalaisille mustille teelaaduille, kun taas esimerkiksi intialaiset ja ceylonilaiset teet ovat väriltään kirkkaita. Qimen Specialin maku on voimakas, hedelmäinen ja parempilaatuisten Keemunien tavoin myös jollain tavoin viinimäinen. Toisin kuten Keemun First Grade tämä ei ole ollenkaan savuisa, mutta ei myöskään makea hedelmäisyydestään huolimatta. Itse asiassa Specialissa on aika vahva kontrasti lehtien voimakkaan imelän tuoksun ja teen ei-makean maun välillä. Toisaalta tässä on myös hyvin vähän tanniineja, joten maku ei myöskään ole lainkaan kitkerä. Maussa on jotain kukkaista ja mieleen tulee myös tomaatti. Kaiken kaikkiaan Qimen Special on vivahteikas, monitasoinen ja tutustumisen arvoinen teelaatu. Suosittelen!

Pisteet 81/100     Hinta-laatu 3/5

Teeblogi says: It’s interesting to compare different grades of the same tea – compared to last week’s Keemun First Grade Qimen Special is a lot more interesting and complex tea (Qimen is the modern way of writing Keemun – like Beijing/Peking). The leaves are black. long and have a strong sweet, flowery and fruity aroma that reminded me of cherries. The liquid has a cloudy colour that seems to be typical of Chinese black teas, whereas Indian and Ceylon teas have clear colours. The taste is strong, fruity and like other high-quality Keemuns winey. Unlike First Grade this Keemun is not smokey at all and also not sweet despite its fruitiness – actually there is a fairly strong contrast between the strong sweet smell of the leaves and the unsweet taste of the tea. It is also low in tannins which means there is no bitterness. The taste has something quite floral in it and I also tasted tomatoes. All in all Qimen Special is a complex and interesting tea worth tasting. Recommended!

Score 81/100     Value for money 3/5

Advertisements

Written by Teeblogi

4.6.2010 at 11:31

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: