Teeblogi

Ajatuksia ja arvioita maailman toiseksi suosituimmasta juomasta

China Green – Young Hyson (Upton Tea Imports)

leave a comment »

Upton Tea Imports: “This organic tea has the bold flavor of a high-fired tea, yet it has a pleasing smoothness with delicate sweetness”, $1/15g, $5.20/125g…$30.40/kg

Teeblogi: Mustat teet ovat lähes täysin hallinneet blogia tähän asti, mutta koska ideana on kirjoittaa muistakin teelaaduista niin täytyy antaa myös tilaa vihreille ja oolongeille (sen sijaan valkoiset ja keltaiset teelaadut ovat näillä näkymin jäämässä pois). Ensimmäisenä vuorossa on kiinalainen vihreä tee Young Hyson, joka on aikaisemmin arvostellun Gu Zhang Mao Jianin tavoin luomutuotantoa (unohdin mainita sen Mao Jianin kohdalla. Laitoin luomun myös omaksi kategoriakseen sivupalkin aiheissa). Lehdet ovat kierrettyjä enkä erottanut niissä oikein minkäänlaista tuoksua. Teestä tuli hailakan vihreänkeltaista ja siinä oli mieto ruohomainen tuoksu. Näin varovaisen alun jälkeen itse maku oli yllättävän täyteläinen, mutta samalla kumminkin hyvin pehmeä ja kevyt. Jälkimaku on pitkä ja hieman makea. Toisessa haudutuksessa oli voimakkaampi maku, mutta en oikein jaksa innostua Young Hysonista. Tämä on minulle liian kevyttä – pidän enemmän vähän reippaammasta ja vahvemman makuisesta vihreästä teestä. Lisäpisteitä kumminkin luomusta ja eikä hintakaan ole paha.

Pisteet 65/100     Hinta/laatu 3/5

Teeblogi says: So far this blog has been almost entirely about black teas but the idea is to write about other teas as well so it’s time to give more attention to greens and oolongs (white and yellow teas, on the other hand, are not going to be featured in Teeblogi for now). First up is the Chinese green tea Young Hyson which is (like the earlier reviewed Gu Zhang Mao Jian) organic. The leaves are rolled and I could not sense any particular smell in them. The tea has a pale yellow-green colour and a slight grassy aroma. After such a delicate start the taste was surprisingly full-bodied, yet very smooth and light. The after taste was long and sweetish. The second infusion produced a stronger flavour but I am not getting too excited about Young Hyson. It’s simply too light – I like my greens a bit more robust. Plus points though that it’s organic and fairly cheap.

Score 65/100    Value for money 3/5

Advertisements

Written by Teeblogi

11.5.2010 at 19:58

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: