Teeblogi

Ajatuksia ja arvioita maailman toiseksi suosituimmasta juomasta

Teen ostaminen netistä

leave a comment »

Joskus internet voi olla kirjaimellisesti ovi uusiin maailmoihin. Itselleni näin kävi teen kohdalla. Tämä blogi sai alkunsa kun löysin netin valtavan teevalikoiman ja päätin alkaa kirjoittaa maistelukokemuksistani. Olen nyt tilannut kolmesta eri kaupasta ja kokemukset ovat olleet hyvin positiivisia. Englantilaisista kaupoista olen ostanut Jingiltä ja Kent & Sussexilta – kummankin toimitukset tulivat perille kolmessa päivässä, mikä on nopeampaa kuin monen suomalaisen nettikaupan toiminta. Toimituskulut ovat olleet kohtuullisia; Jing Tea veloitti £2.79 200 grammasta teetä ja Kent & Sussex £5.65 750 grammasta.

Kolmas teekauppani on ollut amerikkalainen Upton Tea Imports, kuten blogin lukijat ovat varmasti huomanneet. Heidän valikoimansa on todella laaja – yli 400 laatua. Pidän Uptonista erityisesti kahden asian takia. Ensinnäkin kaikkia teelaatuja voi tilata 15 gramman näytepusseissa, jotka maksavat useimpien laatujen kohdalla $1-2. Kilohintaa näytteille tulee luonnollisesti aika paljon, mutta ne ovat erinomainen tapa tutustua eri laatuihin. Myyjien omat kuvaukset ovat usein aika ympärinpyöreitä ja eivätkä välttämättä käy ollenkaan yksiin oman maistelukokemuksen kanssa. 15 grammasta saa noin kuusi kuppia teetä, joten siinä ehtii kokeilla eri haudutusaikoja, teemääriä ja maidon/sokerin lisäämistä. Toinen hyvä asia Uptonissa ovat runsaat asiakasmielipiteet, joita voi käyttää avuksi ostospäätöksessä. Toimitus Amerikasta kesti vähän yli viikon ja tuli suoraan kotiin. EU:n ulkopuoliset paketit voi myös joutua itse hakemaan tullista. Teellä ei ole tuontirajoituksia eikä siitä mene tullimaksua, mutta jos tilaa paljon voi joutua maksamaan ALV:ia. Elintarvikkeiden ALV on tällä hetkellä 12% (1.7.2010 alkaen 13%) ja veroa peritään koko lähetyksen arvosta (postikulut lasketaan siis mukaan). ALV pitää maksaa vain jos se ylittää 10 euroa elikkä alle 75 euron (nykyisellä kurssilla noin 100 dollaria) lähetyksistä veroa ei pitäisi mennä. Lisätietoa löytyy tullin sivuilta. Toimituskuluja Upton veloitti $24.22 700 gramman lähetyksestä.

Teekauppoja löytyy netistä paljon enemmän, mutta en ole ehtinyt niitä vielä kokeilemaan. Kirjoitan asiasta lisää kun tutustun uusiin kauppoihin.

Advertisements

Written by Teeblogi

2.5.2010 at 23:37

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: